Sclerosering

Sclerosering er en behandling som utføres for å fjerne middels store synlige blodkar, som f eks på lår og ben.

Sclerosering

Bestill behandling

Ada Handzic

Kosmetisk Dermatologisk Sykepleier (i mamma-perm)

Ewa Vik

Kosmetisk Dermatologisk Sykepleier

Ine Vestbakken

Kosmetisk Dermatologisk Sykepleier

Hvorfor får man ”sprengte” blodkar?

 • De vanligste årsakene til sprengte blodkar er graviditet og arv. Arveligheten kan bestå i svake åreklaffer som representerer venenes slusesystem og som da medfører økt trykk og utvidelse av eksisterende blodkar og nydannelse i ytre del av huden. 

Hvilke årer kan behandles?

 • Tynne røde til middels tykke blå årer på kroppen kan som oftest behandles, men vi anbefaler en time for vurdering.

Hvor mange behandlinger er vanlig?

 • Ved små og få blodårer kan det være nok med 1-2 behandlinger mens større årer kan trenge opptil 4 behandlinger. Dette vil vurderes i din første konsultasjon.

Når ser jeg resultat av behandlingen?

 • De behandlede årene kan være litt mer synlig den første tiden etter behandlingen, deretter vil gradvis forsvinne i løpet av 4-8 uker. Det er vanlig at huden blir irritert og rød i det behandlede området, dette forsvinner etter ca 1 ukes tid. Det er også vanlig med litt kløe. 

Er det bivirkninger?

 • Det kan forekomme forbigående pigmentering/misfarging i huden i behandlede områder, forvinner i løpet av uker til måneder. 

 • Før behandling

  Du må ha med deg kompresjonsstrømper som kjøpes på apotek eller Medicus Plesner, de må ha et trykk på 18/20 mm/hg. Skal du behandle lår må du ha hele strømper, skal du bare behandle legger holder det med knestrømper.

  Du kan også kjøpe strømpene hos oss

 • Etter behandling

  Morgenen etter behandlingen kan du ta av strømpene og tupferne før du tar en dusj, deretter må strømpene på fortest mulig. Strømpene skal brukes hele døgnet de første 4 dagene (du kan dusje), deretter kan du ta de av når du sover, men bruke dem når du er oppe i 2 uker. Vi anbefaler at du avstår fra trening de første 14 dagene. 

Bestill behandling

Ada Handzic

Kosmetisk Dermatologisk Sykepleier (i mamma-perm)

Ewa Vik

Kosmetisk Dermatologisk Sykepleier

Ine Vestbakken

Kosmetisk Dermatologisk Sykepleier