Tatoveringsfjerning

Tatoofjerning gjøres ved hjelp av laser, men ettersom tatovering som påføres huden først og fremst lages for at den skal bli mest mulig varig, vil det alltid være vanskelig å fjerne en tatovering og man bør være forberedt på at fullstendig fjernelse ikke er mulig. Dette gjelder også kosmetiske tatoveringer som lipliner, eyeliner og øyenbrynstatoveringer. Spesielt vanskelig er det å fjerne store flerfargete tatoveringer med grønt og blått.

Tatoveringfjerning med laser

Bestill behandling

Ada Handzic

Kosmetisk Dermatologisk Sykepleier (i mamma-perm)

Ewa Vik

Kosmetisk Dermatologisk Sykepleier

Ine Vestbakken

Kosmetisk Dermatologisk Sykepleier

Hvordan fjerner man en tatovering? 

 • På Hudklinikken fjerner vi tatoveringer med tatoveringslaser
 • De laserne som benyttes til tatoveringsfjerning skal være såkalt Q-switch eller de mest høyfrekvente Pico laserne, dvs at de har en svært høy energi i et veldig kort blink slik at de kan dele opp tatoveringsblekket i små fragmenter som kan fraktes vekk med hvite blodlegemer til lymfeknutene der tatoveringsblekket lagre

Les mer om tatoveringer og tatoveringsfjerning her.

 

 • Før behandling

  Anbefales hudbedøvelse med EMLA krem som må settes på 1-2 timer før behandlingen

 • Etter behandling

  • Etter laserbehandlingen vil den øverste delen av huden vanligvis bli forbigående grå/ hvit og det blir en forbigående lokal hevelse/fortykkelse i huden. Av og til kan det komme en punktvis bloduttredelse nesten umiddelbart.
  • De nærmeste 2-6 dagene er det behandlete område rødt og litt hovent. Det bli vanligvis ikke blemme/sårdannelse. Evt bloduttredelse går raskt tilbake. (Ved blemme eller sårdannelse, benyttes en antiseptisk krem som Brulidin eller Bacimycin.
  • Man kan delta i alle vanlige aktiviteter, dusje osv. Evt kan man dekke området med en liten bandasje eller Duoderm 1 ukes tid. Man bør unngå å skrubbe huden i det aktuelle området. Det anbefales å unngå soling eller solarium i behandlingsperioden (evt må beh området dekkes).
 • Ofte stilte spm/annen info

  Bivirkninger av behandlingen: Bortsett fra det som er nevnt over, vil man ikke merke så mye. Imidlertid kan det bli en pigmentforandring ved at huden blir blekere en kortere eller lenger periode ifm og etter behandlingen. Dette er nesten alltid forbigående. Svært sjelden kan det forekomme en veldig lett arrdannelse med fortykkelse av huden.

   

Bestill behandling

Ada Handzic

Kosmetisk Dermatologisk Sykepleier (i mamma-perm)

Ewa Vik

Kosmetisk Dermatologisk Sykepleier

Ine Vestbakken

Kosmetisk Dermatologisk Sykepleier

Relaterte temaer

Hud©lexikon