Kan man få fjernet arr på ryggen etter kviser?

Kviser kan dessverre etterlate seg arrdannelser, og i noen tilfeller pigmentflekker. Dette kan forekomme på ryggen og/eller andre steder der man har vært plaget med kviseutbrudd. Det kan være vanskelig å få dette helt fint igjen. Det viktigste er at man holder ryggen (og andre aktuelle områder) kvisefri. Det vil si at man passer på å få nødvendig behandling dersom utbruddene skulle forverre seg.

En del av arrene og pigmenteringene kan bedre seg spontant, så det kan lønne seg å være litt tålmodig. Husk å bruk solkrem dersom du er ute i sola. Dette vil hjelpe til å hindre pigmenteringer.

Det er ellers mange type behandlinger på markedet i dag som kan gi inntrykk av at arr kan kan fjernes helt, men i mange tilfeller risikerer man også å få bivirkninger som kan gjøre hele situasjonen verre. Det anbefales derfor at man hovedsakelig går til hudlege for å få slike arr vurdert.

F eks. er Blue Peel en form for syrebehandling (trikloreddiksyre) som kan være mer risikabel på kroppen enn i ansiktet og den kan gi både pigmentmangel og økt pigmentering. Forskjellige lys- eller laserbehandlinger vil heller ikke ha noe særlig effekt og tar man i for mye kan det bli verre.

Nøkkelord: #arr #rygg #peel #arrbehandling #akne