Gutt med utslett

Anders: Hei, min sønn på 5 år fikk plutselig et utslett på hånd og håndledd. Dette fortonet seg først som små røde, opphøyede prikker som ble til flekker og som formerte seg. Det er noe mer på den ene hånden enn den andre. Dette har nå vedvart i ca 4 uker og det blir ikke bedre.  Legen vet ikke hva det er enda vi har vært der flere ganger. Håper du kan gi oss svar!

Hudlegen: Hei Anders! Litt vanskelig å si hva sønnen din har uten å ha sett det. Kan være en form for hudinfeksjon, men mest sannsynlig er det litt barneeksem, også kalt atopisk eksem. Det forekommer mest i familier med tørr hudtype, høysnue astma og div allergier, selv om eksemet i seg selv ikke trenger være utløst av allergi.

I tillegg til fuktighetskrem som f eks Miniderm kan du benytte en fet hydrokortisonkrem som ikke er farlig og fås i håndkjøp, Mildison. Bruk den 1-2 g dgl 1-2 uker om gangen og fuktighetskrem hele tiden og se hvordan det går. Dersom det ikke gir seg, bør du nok oppsøke hudlege etter hvert for sikrere diagnose etter undersøkelse og behandlingsforslag etter det.     Mvh Jon L

Nøkkelord: #utslett #eksem #atopisk_eksem #fuktighetskrem #hydrokortison