Hårfjerning

hårfjerning– kan utføres med forskjellige metoder som voksing, napping, hårfjerningskrem og laser og elektrolyse. Voksing og napping virker ikke på hårveksten som sådan, men kan gjøre at de snur seg og gror under huden og på den måten skaper betennelse / irritasjon; inngrodde hår. Det skjer hyppigst i lyske og bikinilinje og kan kun behandles effektivt med hårlaser.

Hårfjerningskremer som Veet inneholder keratolytisk stoff som løser opp hornlaget i hårene og som dermed kan gjøre det samme og lage sår og irritasjon i huden. Må derfor testes først og ikke brukes på ømfindtlige steder. Hårreduksjonskrem Vaniqa som kan bremse veksten, kan også gi noe irritasjon og egner seg ikke til store områder bl a pga pris, men brukes gjerne i kombinasjon med annen metode -kan også gi tendens til kviser.

Elektrolyse er først og fremst en metode for enkelthår.

Hårlaser er mest effektivt dersom man bruker alexandrite eller diodelaser som ofte bare finnes hos hudleger. Utført på riktig måte, kan dette gi permanent hårreduksjon i større områder. Man kan ikke behandles med hårlaser dersom man nylig har vært i solen, dette gjelder generell soleksponering som ved aktivitet ute, ikke bare ved direkte soling . Bør gå 8 uker uten sol eksponering før behandling og 3 uker etter behandling for å unngå bivirkninger som brannskade ved behandling og pigmentering i etterkant. se også hårfjerning med laser.

#hår, #hårfjerning, #hårfjerningskrem, #inngrodde_hår