Lukt fra underlivet – sopp, svette eller ingenting?

Bergensgutt-xlm:  

Hei Jeg er en gutt på 30.

Til tider er jeg plaget av vond lukt fra underlivet. Føler ingen smerte eller ser noe merkelig der nede. Har tidligere hatt røde/rosa området innerst i låret på begge sider. Har da brukt Daktacort for få bukt med det. Ifølge legen jeg var hos for en måned siden, så var huden nå litt «slitt». Fikk beskjed om å bruke ett hvitt pulver. Samt at han ba meg drikke en del Biola. Ingen har hjulpet meg. Hva bør jeg gjøre?

Hudlegen: Hei bergensgutt-xlm!

Litt vanskelig å si hva som er årsaken til lukten. Du antyder et du kanskje kan ha hatt lyskesopp som ble behandlet med Daktacort. Typisk for sopp i skrittet er at det kommer pga tetthet og fuktighet f.eks. på øvelser i militæret når man blir gående med tette og til dels fuktige klær. Slike forhold bedrer vekstmulighetene for sopp ved at hudbarrieren(hornhuden) bløtes opp og lettere kan angripes av sopp som i seg selv vokser best når det er varmt, tett og fuktig.

Dersom du har tendens til å få dette tilbake, kan det være lurt å benytte en ren soppkrem f.eks. Lamisil eller Canesten når det er varmt slik at du frykter tilbakefall. Vask deg med Neutrogena eller Lactacyd og smør området etterpå, enten med soppkremen 1 gang daglig eller en fuktighetskrem type lotion. Hvis ikke dette hjelper og / eller du ikke blir bra, er det best å la legen eller kanskje en hudlege se på det. Vet ikke helt hva legen mener med at huden er «slitt», tror dessverre heller ikke Biola har noen spesiell effekt på dette.  Hilsen hudlege Jon.

Nøkkelord: #lukt #underliv