Penile papler

Penile papler, små, benigne utvekster som finnes rundt kanten av penishodet, er et helt ufarlig og ganske vanlig fenomen. Disse paplene kan være en kilde til bekymring for mange menn, men det er viktig å vite at de er fullstendig harmløse og forekommer hos en betydelig del av den mannlige befolkningen.

Penile papler

Bestill behandling

Hva er penile papler?

Penile papler, også kjent som spicula glandis, er små, hvite eller hudfargede utvekster. De er ikke smittsomme og representerer ikke en seksuelt overførbar infeksjon. De oppstår ofte i ungdomsårene og kan vedvare gjennom voksenlivet. Noen menn velger å fjerne dem av estetiske grunner, selv om de ikke utgjør noen medisinsk risiko.

Behandling og fjerning av penile papler

Hudklinikken tilbyr en skånsom og effektiv behandling for fjerning av penile papler ved bruk av diatermi (en form for elektrokirurgi). Denne moderne prosedyren utføres av våre erfarne spesialister, som sikrer minimal ubehag og utmerkede resultater. Behandlingen fungerer ved å fjerne paplene, uten å skade det omkringliggende vevet.

Priser på fjerning av penile papler

Ring i forkant av time slik at du kan få skrevet ut bedøvelse (inkludert i prisen)
Fjerning av penile papler (hos Hudlege)kr 2 750
Oppfølgingstime for penile papler med ytterligere fjerning innen 3mndkr 1750

Før og etter behandlingen

Før behandlingen vil du ha en konsultasjon og undersøkelse hos en av våre hudleger, som også vil være den som gjennomfører behandlingen. Her vil vi diskutere dine bekymringer og forklare behandlingsforløpet. Dersom du ønsker å få prosedyren gjennomført i første konsultasjon er dette fullt mulig, men da må du ringe oss i forkant slik at du får riktig informasjon med tanke på nødvendige forberedelser i forkant av prosedyren. Etter behandlingen vil du motta detaljerte instruksjoner for etterbehandling, som er nøkkelen til en problemfri helingsprosess.

Kontakt oss

Er du bekymret for penile papler og vurderer behandling? Ta kontakt med oss ved Hudklinikken for en konsultasjon. Vårt team av erfarne hudleger er her for å gi deg den beste omsorgen og svare på alle dine spørsmål.

Ofte stilte spørsmål om behandling av penile papler

 • Er penile papler normalt?

  Penile papler er en normal anatomisk variant, og det er mange som har dette.

 • Hvorfor får man penile papler?

  Man vet ikke sikkert hvorfor noen får dette. Det er ikke smittsomt og har ingenting med hygiene å gjøre

 • Er penile papler farlige?

  Nei, penile papler er helt ufarlige og ikke et tegn på noen seksuelt overførbar sykdom.

 • Er behandlingen smertefull?

  Behandlingen er minimalt smertefull, da vi benytter lokal bedøvelseskrem for å minimere smerte.

 • Er det vanlig at penile papler kommer tilbake etter behandling?

  I de fleste tilfeller er behandlingen permanent, men det er en liten sjanse for at nye papler kan utvikle seg, eller at man ikke får fjernet alt i første behandling. I noen tilfeller er det nødvendig med to behandlinger.

 • Hvordan skiller jeg penile papler fra andre hudtilstander?

  Penile papler er spesifikke i utseende og plassering. Imidlertid, hvis du er usikker, er det alltid best å konsultere en hudlege for en nøyaktig diagnose. Våre hudleger undersøker alltid nøye før man eventuelt går i gang med prosedyren, slik at man er sikker på diagnosen.

 • Vil fjerning av penile papler etterlate arr?

  Moderne behandlingsmetoder som diatermi ved Hudklinikken er designet for å minimere arrdannelse.