Svettebehandling (Hyperhidrose)

Overdreven svette, eller hyperhidrose, er en tilstand som kan påvirke både fysisk velvære og sosial komfort. Mange som sliter med denne tilstanden, opplever det som en stor belastning i dagliglivet. Ved Hudklinikken tilbyr vi medisinsk behandling for overdreven svette, slik at du kan føle deg trygg og komfortabel i alle situasjoner.

Svettebehandling. Behandling av overdreven svette (Hyperhidrose)

Bestill behandling

Ewa Vik

Kosmetisk Dermatologisk Sykepleier

Ine Vestbakken

Kosmetisk Dermatologisk Sykepleier

Hva er hyperhidrose?

Hyperhidrose er en medisinsk tilstand karakterisert ved unormalt økt svetteproduksjon, som ikke nødvendigvis er knyttet til varme eller fysisk aktivitet. Dette kan påvirke ulike deler av kroppen, som armhuler, hender, ansikt, og mer, og skape utfordringer i sosiale situasjoner og dagliglivet.

Effektiv behandling

Hudklinikken tilbyr medisinsk behandling for å effektivt redusere symptomer på hyperhidrose:

Injeksjonsbehandling:

Dette er en av de vanligste behandlingsformene for hyperhidrose, der man bruker medisinske injeksjoner for å midlertidig redusere svetteproduksjonen i behandlingsområdet. Effekten varer vanligvis mellom 3-6 måneder, hvorpå behandlingen kan gjentas.

Medikamentell behandling:

Bruk av medisiner (tablettform) som reduserer svetteproduksjonen. Dette kan være et alternativ for de med visse typer hyperhidrose.

Hvilke områder kan behandles?

Ved Hudklinikken kan vi behandle overdreven svette i følgende områder:
Under armene: En vanlig bekymring hvor injeksjonsbehandlinger effektivt kan redusere svetteproduksjonen, forbedrer komforten og selvtilliten.

Hender: Overdreven håndsvette kan være forstyrrende i dagliglivet og sosiale situasjoner. Behandlinger rettet mot håndflatene kan betydelig forbedre grep og håndhygiene.

Ansikt: Svette i ansiktet kan være spesielt plagsomt. Skånsomme behandlinger kan redusere svette uten å forstyrre ansiktsuttrykk.

Rygg og bryst: Overdreven svette her kan være ubehagelig og synlig gjennom klær. Målrettede behandlinger kan tilby betydelig lettelse.

Underlivet: Et sensitivt område som kan behandles diskret for å redusere ubehag og hudirritasjon.

Føtter: Behandling av fotsvette kan forbedre komfort og forebygge soppinfeksjoner, samt redusere lukt.

Hver behandling tilpasses individuelt, med mål om å forbedre livskvaliteten for de som lider av hyperhidrose.

Hvor mange behandlinger må man ta?

Antall behandlinger nødvendig kan variere basert på individets tilstand og valgt behandlingsmetode. Mange pasienter opplever en signifikant reduksjon i svetteproduksjon etter behandling men vedlikeholdsbehandlinger kan være nødvendige for å opprettholde resultatene.

Våre hudleger vil gi deg en personlig vurdering og anbefaling ut ifra din situasjon og dine behov.

Kontakt oss

Få kontroll over din hyperhidrose ved å bestille en konsultasjon med våre erfarne hudleger i dag.
Vår kompetanse og bruk av moderne behandlingsmetoder gjør oss til et ledende valg for de som søker effektiv behandling av overdreven svette.

Ofte stilte spørsmål om svettebehandling

 • Hvem er kandidat for svettebehandling?

  Personer som lider av overdreven svette (hyperhidrose) og som føler at dette påvirker deres fysiske velvære og sosiale komfort, er gode kandidater for svettebehandling ved Hudklinikken.

 • Hvor lang tid varer effekten av behandlingen?

  Effekten av injeksjonsbehandlinger varer vanligvis mellom 3-6 måneder. Vedlikeholdsbehandlinger kan være nødvendige for å opprettholde resultatene. Varigheten kan variere basert på behandlingsmetode og individuelle forskjeller.

 • Er svettebehandlingen smertefull?

  Behandlinger kan variere i komfortnivå, men Hudklinikken streber etter å gjøre prosessen så behagelig som mulig. Lokalbedøvelse eller andre smertelindrende tiltak kan anvendes etter behov.

 • Kan svettebehandling forebygge soppinfeksjoner og redusere lukt?

  Ja, behandling av fotsvette kan forbedre komfort, forebygge soppinfeksjoner, og redusere lukt ved å kontrollere svetteproduksjonen.

 • Hvordan bestiller jeg en konsultasjon for svettebehandling?

  Du kan bestille en konsultasjon ved å kontakte Hudklinikken direkte. Våre erfarne hudleger vil gi deg en personlig vurdering og anbefale en skreddersydd behandlingsplan basert på dine behov.

  Du må først vurderes av en hudlege før behandlingen kan utføres. Dersom du allerede har blitt vurdert hos en av våre hudleger og har fått diagnosen, kan du senere sette deg opp hos en av våre sykepleiere til vedlikeholdsbehandling.

 • Hva skiller Hudklinikken fra andre som tilbyr svettebehandling?

  Vår kompetanse og bruk av moderne behandlingsmetoder plasserer oss som et ledende valg for effektiv behandling av overdreven svette. Vårt team av hudleger og spesialiserte sykepleiere er dedikert til å tilby skreddersydde løsninger som forbedrer livskvaliteten for våre pasienter.

Bestill behandling

Ewa Vik

Kosmetisk Dermatologisk Sykepleier

Ine Vestbakken

Kosmetisk Dermatologisk Sykepleier