Akne

Akne er en vanlig hudtilstand som påvirker millioner av mennesker verden over. Den karakteriseres ved tilstedeværelsen av kviser, hudormer, og i mer alvorlige tilfeller, aknearr. Akne er ikke bare et hudproblem, men kan også påvirke selvbildet og livskvaliteten.

Aknebehandling - bilde av akne på ryggen

Bestill behandling

Hvorfor får man akne?

Akne skyldes ofte en kombinasjon av økt talgproduksjon, tette hårfollikler og bakteriell vekst. I voksen alder kan akne være knyttet til hormonelle endringer, spesielt hos kvinner. Stress, kosthold, og visse kosmetiske produkter kan også forverre tilstanden.

Behandling av akne

Hudklinikken tilbyr effektiv behandling mot akne, tilpasset hver enkelt pasients behov. Behandlingsmetodene varierer fra lokal behandling med gel og kremer, til mer systemiske behandlinger for uttalt akne. Vår tilnærming fokuserer på å redusere talgproduksjon, håndtere bakterier, og fremme hudfornyelse for å redusere kviser og forbedre hudens utseende.

Lokal behandling

Lokale behandlinger inkluderer kremer og geler som påføres direkte på huden. Disse produktene inneholder ofte ingredienser som reduserer bakterievekst og betennelse, samtidig som de hjelper til med å åpne tette porer.

Systemisk behandling

For mer alvorlig akne kan systemisk behandling være nødvendig. Dette kan inkludere orale medikamenter som antibiotika eller hormonbehandling som p-piller, spesielt effektive hos kvinner med hormonrelatert akne.

Kombinasjonsbehandlinger

I noen tilfeller kan en kombinasjon av lokal og systemisk behandling være mest effektiv. Dette tilpasses individuelt, basert på aknens alvorlighetsgrad og pasientens hudtype.

Behandling av aknearr

Aknearr kan være en utfordrende konsekvens av akne. Hos Hudklinikken tilbyr vi flere behandlingsalternativer for å redusere synligheten av disse arrene. Dette kan inkludere laserbehandlinger, kjemisk peeling, og microneedling, som alle bidrar til å glatte ut huden og forbedre arrvev.

Laserbehandling

Laserbehandling er en effektiv metode for å behandle aknearr. Denne prosedyren bruker fokusert lys for å fjerne det øverste laget av huden, noe som fremmer ny hudvekst og reduserer arrdannelse.

Kjemisk peeling

Kjemisk peeling innebærer bruk av en kjemisk løsning som fjerner det øverste hudlaget, noe som hjelper til å redusere utseendet av arr og gir en jevnere hudtone.

Microneedling

Microneedling er en prosedyre der små nåler brukes til å lage mikroskopiske hull i huden. Dette stimulerer hudens naturlige helingsprosess og kan redusere utseendet av aknearr over tid.

Priser på behandling

På Hudklinikken streber vi etter å tilby konkurransedyktige priser for våre aknebehandlinger. Prisene vil variere avhengig av behandlingstype og omfang. For mer detaljert prisinformasjon,  ta kontakt med oss

Konsultasjon Hudlege (gjelder også video)kr 1 550
Kontrolltime hos hudlege (innen 3mnd)kr 1 350
Akne behandling oppfølging (innen 3mnd)kr 1 200
Rosacea behandling oppfølging innen 3mnd for Karlaser kr 1 950

Akne er en tilstand som kan ha stor innvirkning på både fysisk utseende og psykisk helse. Hos Hudklinikken er vi dedikert til å tilby skreddersydde behandlinger som adresserer både årsaken og symptomene på akne. Med vårt team av erfarne hudleger og sykepleiere, kan vi tilby en rekke behandlingsalternativer for å hjelpe deg med å oppnå klarere, sunnere hud. Ta kontakt med oss i dag for å bestille en konsultasjon

Ofte stilte spørsmål om akne behandling

 • Kan akne behandles effektivt?

  Ja, akne kan behandles effektivt. Vi tilbyr flere behandlingsalternativer basert på aknens alvorlighetsgrad og din hudtype. Dette inkluderer lokalbehandling, systemisk behandling, og i noen tilfeller, laserbehandling.

 • Er behandlingene smertefulle?

  De fleste aknebehandlinger ved Hudklinikken er lite til moderat smertefulle. Noen prosedyrer, som laserbehandling, kan kreve lokalbedøvelse for å minimere ubehag.

 • Hvor lang tid tar det å se resultater?

  Resultatene kan variere avhengig av behandlingstypen og aknens alvorlighetsgrad. Noen pasienter ser forbedringer innen få uker, mens andre kan trenge lengre tid og flere behandlinger.

 • Er resultatene av aknebehandling permanente?

  Mens mange opplever langvarige forbedringer, kan akne i noen tilfeller komme tilbake, spesielt hvis det er underliggende faktorer som hormonelle endringer. Regelmessig oppfølging og vedlikeholdsbehandling kan være nødvendig.

 • Kan jeg behandle akne selv?

  Selvbehandling med over-the-counter-produkter kan være effektiv for mild akne. For mer alvorlige tilfeller anbefales det å søke profesjonell hjelp for å unngå komplikasjoner og arrdannelse.

 • Hva kan jeg gjøre for å forebygge akne?

  For å forebygge akne er det viktig å:
  – Rense huden regelmessig og forsiktig
  – Unngå å klemme eller plukke på kviser
  – Bruke ikke-komedogene hudprodukter
  – Følge en balansert diett og opprettholde en sunn livsstil