Arrkorreksjon/arrbehandling

Arrkorreksjon er en prosedyre som har som mål å redusere synligheten av arr på huden. Arr kan oppstå av flere årsaker og kan være både kosmetisk sjenerende og forårsake fysisk ubehag. Det finnes forskjellige typer arr, og den riktige behandlingen vil variere avhengig av typen arr og pasientens individuelle behov.

 

Arrbehandling/Arrkorreksjon

Bestill behandling

Ulike typer arr

Atrofiske arr

Atrofiske arr er nedsunkne arr som ofte kan oppstå etter akne eller vannkopper. Disse arrene er forårsaket av tap av vev under huden, og kan variere i form og størrelse.

Hypertrofiske arr

Hypertrofiske arr er hevede, tykke arr men som ikke strekker seg utover den opprinnelige skaden. Disse arrene er vanligere enn keloid arr, og de er ofte et resultat av kirurgi eller skader. De kan være rødlige, kan kløe og gi ubehag.

Keloid arr

Keloid arr er ofte hevede og rødlige arr som strekker seg utover grensene for den opprinnelige skaden. De oppstår når kroppen produserer for mye kollagen under helingsprosessen, noe som resulterer i en overvekst av arrvev.

Kontrakturer

Kontrakturer er arr som begrenser bevegelsen av huden og underliggende vev noe som kan føre til nedsatt bevegelse og funksjon. Arrdannelsen oppstår ofte etter brannskader.

Behandlingsmetoder for å korrigere arr

Det finnes flere behandlinger tilgjengelig for arrkorreksjon, og den beste behandlingen vil variere avhengig av typen arr og pasientens preferanser. Ofte er det en kombinasjon av behandlinger som gir det beste resultatet.

Laserbehandling

Laserbehandling kan være en effektiv metode for å redusere synligheten av arr. Laser kan brukes til å dempe rødhet og fjerne små blodkar i arrene, stimulere kroppens naturlige helingsprosess og forbedre arrvevets utseende. Man kan også bruke laser til å lage små kanaler i huden som gjør at aktive arrforbedrende midler slipper lettere til.

Kirurgi

Ved noen tilfeller vil kirurgisk arrkorreksjon være det beste alternativet, alene eller i kombinasjon med andre modaliteter som injeksjonsbehandling og laser. Hudlegen vil utføre denne behandling i mange tilfeller, men henviser til og samarbeider med spesialist i plastisk kirurgi ved behov.

Kjemisk peeling

Dette er kjemiske løsninger for å fjerne det øverste laget av huden som kan forbedrer hudens tekstur og utseende. Kjemisk peeling kan bidra til å redusere synligheten av helt overfladiske arr, som for eksempel milde atrofiske arr.

Microneedling

Microneedling er en behandling som bruker små nåler for å lage mikrokanaler i huden som stimulerer kroppens naturlige helingsprosess og øker kollagenproduksjonen. Denne behandlingen kan bidra til å gjøre arr mindre synlige og forbedre hudens tekstur. Microneedling kan være spesielt effektiv for noen former for akne arr og kan også bidra til å redusere rynker og forbedre hudens elastisitet.

Konsultasjon hos Hudklinikken

På Hudklinikken tilbyr vi et bredt spekter av behandlinger for arrkorreksjon. Våre hudleger og kosmetiske sykepleiere har lang erfaring med ulike typer arrbehandling, inkludert laserbehandling, kjemisk peeling og microneedling. Vi forstår at hvert arr er unikt, og vi jobber tett med våre pasienter for å finne den riktige behandlingen som vil gi de beste resultatene.

Vi er opptatt av å gi deg gode resultater og redusere synligheten av arr, slik at du kan føle deg mer komfortabel i egen hud. Bestill en konsultasjon hos oss for å lære mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å korrigere arr og forbedre hudens utseende.